Wekelijkse podcast over
sc Heerenveen!

S5E14 | Gewoon pegelen, met Joey van den Berg

Seizoen 5, aflevering 14, .
S5E14 | Gewoon pegelen, met Joey van den Berg

Na het spektakel tegen FC Utrecht ging het tegen Excelsior wat moeizamer, maar werden er wel drie punten gehaald. Een stroeve eerste helft werd opgevolgd door een betere tweede helft waarin Milan van Ewijk de score wist te openen. Door ingrijpen van de VAR werd zowel voor de Friezen als voor de Rotterdammers nog een goal afgekeurd en bleef het dus bij 0-1. Drie punten mee naar Friesland en derhalve geen slechte generale richting de Friese derby. Wat kunnen we verwachten van de derby?

Dat bespreken we deze week met weer eens een gast, en wel iemand die zelf zes keer de Friese derby mocht spelen en tegenwoordig jeugdtrainer is bij sc Heerenveen: Joey van den Berg! Samen met Frank, Redmer en Marnix blikt hij terug op de wedstrijd tegen Excelsior. Maar eerst beginnen de heren met het vragen naar de huidige stand van zaken in de jeugdopleiding en Joey zijn huidige werkzaamheden. Hoe loopt het nu binnen de jeugdopleiding na de nodige wisselingen in het afgelopen jaar?

Daarna bespreekt Joey nog het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden en verklaart hij daarmee wellicht ook wel het verschil tussen de wedstrijden tegen Excelsior (uit) en FC Utrecht (thuis). Joey zijn nominatie voor de Camataruaan van de week is iemand die hij ook graag op het WK zou zien schitteren. Uiteraard wordt ook vooruitgeblikt op de wedstrijd tegen Cambuur, waarbij het toch ook op instelling en vechtlust aan zou komen. Zou Joey eigenlijk iemand van Cambuur bij Heerenveen in de basis zetten?

De Ode van de Redmer deze week gaat over onze eigen bulterriër, waarmee hij ook een kleine knipoog geeft richting FC Groningen. Frank heeft deze week een stat gekregen van Heerenveenstats over onze rots in de branding achterin. Om Joey zijn kennis over de derby te testen en daarmee zijn expertise als derby-kenner te bevestigen, krijgt hij een kleine derby-quiz! Wie was bijvoorbeeld de laatste speler die voor zowel Heerenveen als Cambuur scoorde in de Friese derby? Dat alles en nog veel meer hoor je in deze nieuwe uitzending van Radio Camataru!

Luister de uitzending hieronder terug, via iTunes, Spotify, Podbean, Google Podcasts en vergeet niet je te abonneren en/of een recensie achter te laten!