Wekelijkse podcast over
sc Heerenveen!

Over Ons

Radio Camataru is sinds september 2018 de eerste (en vooralsnog enige) wekelijkse supporterspodcast die enkel en alleen over sc Heerenveen gaat. Elke week schuiven er één of meerdere gasten aan die op één of andere manier een link hebben met onze mooie club.

De vaste kern van de podcast bestaat uit presentatoren Hielke Biemond, Marcel Koppers en Marnix Eringa. Zij wisselen elkaar wekelijks af en worden bijgestaan door het vaste sidekick-duo Redmer Wijnsma en Frank Beenen.

Door de jaren heen zijn onder meer Riemer van der Velde, Foppe de Haan, Gertjan Verbeek, Gerald Sibon, Ugur Yildirim, Gerry Hamstra, Ferry de Haan en Reza Ghoochannejhad te gast geweest in onze digitale studio.

Wie is wie?

Marcel Koppers (1987) is oprichter van SC Heerenveen-fansite FeanOnline en de initiator (en tevens bedenker van de naam) van Radio Camataru. Marcel begon in 2007 met FeanOnline en zag zo’n tien jaar later met Redmer en Frank zijn kans toen podcasts ook in Nederland meer voet aan de grond kregen. In het dagelijks leven is Marcel in Zwitserland werkzaam als communicatiemanager bij een grote verzekeraar.

Hielke Biemond (1989) is op Twitter als @HielkeSCH één van de bekendere fans van SC Heerenveen, die altijd een positieve noot weet te raken maar ook zeker kritisch kan zijn als het moet. Hielke was eerst regelmatig te gast bij Radio Camataru maar sinds het tweede seizoen steeds vaker de presentator. Ook is hij een begenadigd schrijver, iets dat hij ook regelmatig doet als journalist voor een regionale krant.

Marnix Eringa (1996) is sinds het begin betrokken bij Radio Camataru en eerst vooral als invalpresentator. Per ingang van het vierde seizoen presenteert Marnix elke vier weken en zal zijn stem dus steeds vaker te horen zijn, zoals dat ook al het geval was voor de blinden en slechtzienden op de speciale tribune in het Abe Lenstra Stadion. Professioneel werkt Marnix aan een carrière in de wereld van accountancy.

Frank Beenen (1976) was voor het ontstaan van Radio Camataru bij de fans van SC Heerenveen vooral bekend als columnist op FeanOnline. Na de introductie van de podcast kwam dat echter op een laag pitje te staan en dat is ook te begrijpen want Frank schuift (een enkele uitzondering daargelaten) élke week aan als sidekick! In het dagelijks leven is Frank - de nestor van het gezelschap - accountmanager van een afvalverwerkingsbedrijf.

Redmer Wijnsma (1980) is een man van vele talenten. Sinds 2009 verscheen er regelmatig een column van hem op FeanOnline en ruim tien jaar later is ‘Natafelen met Redmer’ een herkenbaar ritueel na de wedstrijd voor bijna iedere SC Heerenveen-fan. Naar eigen zeggen is hij degene met het minste voetbalverstand, maar dat weet hij goed te camoufleren met verrassende invalshoeken. Redmer is naast vaste sidekick basisschooldirecteur.